Lærkre, sprøde havregrynskager…

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med småkager og andre sprøde sager. Jeg har derfor bagt “Verdens bedste havregrynskager”. De er enkle og nemme at bage – og smager fantastisk.

Opskriften fundet i et eller andet blad for mange år siden – og den er blevet bagt rigtig mange gange. Jeg bager altid dobbelt portion – de skal nok blive spist!!!

Hvis du skulle have lyst til at bage dem, så kommer opskriften her…

100 g havregryn (jeg bruger grovvalset, da de giver bedst bid)

75 g smeltet smør/margarine

1 æg

125 g sukker

1 spsk. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

 

Smelt smørret og vend havregrynene i. Lad det trække i 10 – 15 minutter.

Pisk æggene tykt med sukker.

Vend mel, bagepulver og vaniljesukker i.

Vend havregrynsblandingen i tilsidst.

Kom bagepapir på en plade. Sæt dejen på med en lille ske. Der kan være max. 9 kager pr. plade.

Bag dem ved 200 grader i 8 – 10 minutter. De skal være lysebrune i kanten, men pas på de ikke bliver for mørke.

Lad dem afkøle let på pladen, før de løsnes og lægges på en bagerist. Læg i kagedåsen, når de er helt kolde.

 

Mens jeg bagte, læste jeg i min nye bagebog – den er fantastisk. Hvis du er stor brødfan – og er vild med at bage, så er denne bog et “must-have”. Den indeholder bare så mange skønne aspekter – viden om bageprocessen, korn, gær, skønne billeder og små historier. Selvom jeg synes, at jeg bager et godt brød – så er jeg ikke i tvivl, om at jeg kan lære mere – at komme til at bage et supergodt brød!  Skærtoft Mølle afholder kurser – men disse er desværre total booket op for forår og sommer. Jeg håber nu på, at der kommer nogle i efteråret. Indtil da vil jeg læse videre i bogen – og afprøve opskrifterne.

 

111 kommentarer til “Lærkre, sprøde havregrynskager…”

  • De så så lækre ud, at jeg måtte prøve dem.

    Guf siger jeg bare – det gælder også for resten af familien kan jeg se på kaedåserne :-)

  • unikarina:

    Githa: Det lyder godt – de er også et hit her.

  • jette nielsen:

    Uhm UHm– jeg vil lige bage dem imorgen,– smadder hyggelige sammen med en rigtig god kop the,– KUSMI MED FRUGT,– MIN FAVORIT,–efter en super kreativ dag idag med syning,- broderi på håndvævet stof,–blæret,–futter og futter ja så er jeg glad,– træt,–kan fylde min dag ud med masser af hygge og kreativitet,— efter næsten 4 års sygdom,– stresssss,- føj føj jeg er på vej til at blive glad,— frunielsen.com

  • unikarina:

    Jette: Skønt med en kreativ dag – og dejligt at høre, at du er på vej ud i livet på den gode måde igen. Held og lykke med bagningen

  • Jeg bagte en portion i går, da kæresten kom hjem, gik der ikke lang tid, før de var væk. Det må betegnes som en succes. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg bager dem, så tak fordi du deler:-)’
    KH Dorthe

  • unikarina:

    Dorthe: De er bare super gode og nemme disse småkager – og husk bag altid dobbelt portion ;o)

  • Helle Kronby:

    Hej Karina: Det var da en fantastisk lækker opskrift på havregrynskager. De smager himmelsk og jeg kan da godt se, at jeg fremover skal bage dobbeltportion, for de falder også i god smag hos familien. Tak for du har lagt opskriften på nettet

  • sven-erik:

    Hej jeg troede at du pralede med at dine havregryndkager var de bedste i verden, m..

    en jeg blev glaedeligt overrasket da jeg provede ar bage dem, de er virkelig fantastiske.

    Men at bage dobbelt portion er lidt af en underdrivelse, jeg vil nu gaa i gang med en 4 dobbelt portion, jeg er desvaerre noed til at gemme dem for konen for hun aeder som en vild saa der bliver sat ration paa fra denne gang.

    Tak for en fantastisk opskrift og held og lykke i fremtiden.
    Hilsen Sven-Erik fra Polen

  • unikarina:

    sven-erik: Det er en fantastisk og nem opskrift. Jeg har desværre ikke lavet opskriften selv – men har fundet den i et ugeblad for længe siden. Det lyder som en god ide med ration på hvis de forsvinder lidt for hurtigt. Dejligt at du læser med fra Polen – her har jeg været mange gange i forbindelse med nogle af mine jobs.

  • Pia:

    Dem vil jeg prøve, på den måde du har beskrevet. Tror nu det bliver et hit i aften.

  • unikarina:

    Pia: God bagelyst. Jeg er sikker på at de bliver et kæmpe hit.

  • Ellen:

    Super nem og lækker opskrift!
    Jeg har lavet to store havregrynskager,(dobbelt portion) og lagt dem sammen med flødeskum, rørt sammen med ananasstykker.
    På toppen, lige et par striber med brun glasur…. MUMS.
    Virkelig et hit, både hos store og små…

  • unikarina:

    Ellen: Den er nemlig supernem. Lækker version du har lavet…

  • Kirsten:

    Til hvedeallergikerne

    Jeg erstatede hvedemel med rismel, og de var sprøde, søde og lækre. Jeg zik-zakkede mørk chokolade henover, da de var kølet af. En stor succes! Knas!

  • Hej

    Jeg har linket til din side i dag , her med havregryns kagerne, de ser bare så mums ud.

    Hyggehygge
    Marianne

  • Tina:

    mmm, jeg bagte dem med en rest af morgengrynsblanding, mmm så var der også lidt rosiner, lidt chokolade og lidt kokos i, de blev rigtig lækre :o)

  • Anke:

    Hej,ja de kager er guf.Originalopskriften kommer fra Skodborg i Sönderjylland.
    jeg bager portionenx4 og hvis skal väre festlig lägger jeg dem sammen to og to med creme eller flödeskum
    Det gör altid Lykke
    Hilsen fra farmor Anke fra Tyskland

  • Christina T.:

    Jeg har netop puttet det første hold kager i ovnen – nu glæder jeg mig til at se om det lykkes for mig at lave dem ligeså pæne som dine.

    Og for at være på forkant med slikmunde, så har jeg lavet 4 dobbelt potion ;)

  • bent:

    Gode!! kan også laves med lidt kanel i :)

  • Mira:

    Jeg sad for en time siden og googlede “Havregrynskager” og fandt frem til din opskrift. Dette er altså de bedste havregrynskager jeg nogensinde har bagt. Hele familien elsker dem. Hvor er jeg glad for at jeg lavede en dobbelt portion ;) 1000 tak for fin fantastiske opskrift og tak for besøget.

    Hilsen fra Århus.

  • unikarina:

    Velbekomme Mira… Du skal være opmærksom på at selvom der er dobbeltportion, så forsinder de stadig hurtigt ;o)

  • Mira:

    Haha det har jeg allerede bemærket :) De kager er simpelthen kanon…!

  • Lene:

    De smager også godt hvis man dypper halvdelen af dem i smeltet chokolade og lader det størkne. Altså den ene halvdel af kagen er med chokolade :-)

  • Michela:

    Helt fantastiske kager.. Min farmor bager dem altid, og så blander hun smør, sukker og cintronsaft sammen til en grødet masse som hun så smører på dem og ligger dem sammen.. Det er himmelsk ! :) Skøn blanding mellem det sure og så de meget søde kager.. :)

  • unikarina:

    Der kommer simpelthen så mange skønne tips til hvordan man kan “pifter havregrynskagerne op” – så jeg tror jeg vil lave et indlæg!

  • Kathrine:

    MUMS…. de smager godt!
    Jeg ville prøve først da de havde kølet af, smagte jeg og gik straks igang med en ny portion:p

  • pernille:

    ja jeg venter spændt mens de er i ovnen

  • unikarina:

    pernille: Håber du kan lide dem…

  • Amdi:

    Virkelig gode, idag bages portion nr. rigtig mange ;-)mon de holder til at komme med på ferie.

  • Käthe Olesen:

    Sad også og googlede havregrynskager, fordi jeg som barn tit bagte nogle sammen med min veninde. Disse ER faktisk endelig de rigtige, men jeg havde helt glemt hvor meget de flyder ud. Opskriften må ihvertfald i gemmebogen.

  • Michela:

    Tak for en fantastisk opskrift ! Jeg bruger den hver gang jeg skal bage dem.. :) Min mand er normalt ikke glad for kager, men dem her glider lige ned hver gang.. Det er især dejligt at man næsten ik kan lave dem forkert.. :) Min farmor har altid lavet dem når vi var ude og besøge hende, og der lavede hun dem med hele havregrynskerner i, det gav dem oz et rigtig godt “bid”.. Og så blandede hun flormelis, smør, og citronsaft og lagde et tyndt lag imellem dem.. Mmh.. !! :D Bar et godt tip til hvordan man kan pifte dem lidt op ;)

  • Jonatas:

    Hvor mange kager får man ca. ud af din opskrift?

  • Johanne:

    Ok, kager! :-) Og de kunne være endnu bedre, hvis de ikke smagte så meget af æg.

  • Birte:

    Hej
    Hold da op siger jeg bare det er da bare de fedeste havregrynskager og super nemt, tak for opskriften….

  • Anne:

    tak… har ledt efter denne opskrigt… vi har haft den i familien i mange år og plejer at smelte chokolade og lægge et lag imellem. det er lækkert :-)

  • kirsten birkedal:

    hej sikken en god opskrift. jeg har piftet den lidt op,når der skal ekstra kalorier til. Jeg drypper mörk smeltet chokolade henover kagerne og lägger dem sammen med flödeskum. Det er toppen.

  • cathrine:

    hej :) jeg har lige bagt dem, og de er kanone!
    jeg kom også en hel vanilie stang i. det smagte mumss :)

  • Rikke:

    Så er jeg i gang med at bage.. Glæder mig helt vildt til at smage dem – skal til at sætte dem i ovnen nu! Nemt og hurtigt! :-)

  • Amalie krogsøe:

    hvor mange bliver der???
    de ser super lækre ud :-)

  • unikarina:

    Amalie: tja det er lidt svært at svare på. For det handler lidt om hvilken størrelse du laver. Jeg bager altdi dobbelt protion – men det er mere fordi de smager SÅ godt og at de forsvinder hurtigt.

  • Belinda:

    Super lækre- alle spiser dem- også dem fra jobbet :-)

  • Caroline:

    Har lige bagt dem i dag, så jeg kan tage dem med på baby-besøg i morgen – de er så gode. Jeg tilsætte også lidt valnødder og chokolade (både lyst og mørkt), yderst lækkert.

  • unikarina:

    Caroline: Det lyder som jeg skal i gang med at bage – det lyder lækkert med valnødder og chokolade i. Tak for tippet…

  • […] sidste weekend have jeg en meget stor trang til havregrynskager, så jeg fandt denne opskrift på […]

  • Veronika:

    Det e helt fantastiske! Et lille tip, man kan også smelte lidt chokolade og putte smøre ovenpå! det gjorde jeg på halvdelen…
    GOD OPSKRIFT!..

  • Ej, hvor er de bare gode…. mums

  • Så fik jeg prøvet din opskrift – du kan se resultatet hos mig :-)

  • Stine:

    Fantastiske- havde tilfældigvis en citron liggende og rev lidt skal i. Det kan smages- frisk pift. Har skrevet opskriften i min kogebog- tak!

  • Anja:

    Hej Karina,

    Kom ved et uheld til at købe grovvalsede havregryn til min families store skræk, da “man ” ikke kan spise dem til havregryn med mælk, men hvad skal man så med 2 kg… Gogglede lidt og faldt over din opskrift.. Lavede dobbelt portion og de forsvandt ret hurtigt.. Nu bliver vi nødt til at lave flere af de gode havregrynskager og måske eksperimentere lidt med noget grofthakket chokolade… :)

    Glæder mig til at bage igen.. :)

  • unikarina:

    Anja: Dejligt at et “fejlkøb” kan bruges alligevel… Har hørt at nogle dypper havregrynskagerne i smelt chokolade…

  • liselotte:

    uha det er jo farligt at bage dem de er jo væk hurtigt , men er super gode tak for opskriften <3

  • Ane:

    mums… skal have dem i miorgen de ser virkelig gode ud :p

  • Claus:

    De er super gode, og nemme at lave, selv for en der er dum til at bage som jeg er.
    Jeg valgte at pimpe dem med 30g rosiner, det gjorde i hvert fald ikke noget dårligt :-)

  • Ulla:

    Hej Karina!
    Tusind tak for at du deler denne skønne opskrift.
    Jeg ledte desperat efter en havregrynskage opskrift, og
    vupti havde du en skønne en. Den skal absolut ligge mellem
    småkagerne i jule månedenen.
    vh Ulla

  • unikarina:

    Ulla: Velbekomme – den er et sikkert hit

  • Tina:

    Den må prøves, har nu læst flere positive tilkendegivelser. Jeg tror, jeg vil lægge ud med en dobbelt portion. Vil prøve at putte smeltet mørk chokolade på, det må da være et hit ;-)
    Vh Tina

  • Ane:

    mums…. min søster bagte dem for et stykke tid siden og de smagte virkeligt godt så nu skal jeg selv bage dem og tage dem med til klassen= julehygge :)

  • Freya:

    Ja god opskrift…..dog bortset fra at der er angivet ALT for meget sukker.
    80 gram til denne lille portion er mere end nok!
    Jeg vil foreslå man bager dobbeltportion, så får man cirka 27 gode store småkager.
    Godt nytår og god bagning.
    KH Freya

  • Doris Mohr:

    Skønne lette kager. Jeg hakkede nogle mandler og kom i. Det blev de ikke dårligere af

  • Ruth Binger:

    Har bagt de skønne havregrynskager prøvebagte med mindre sukker, men ikke tilfredsstillende for mig.
    Har bagt med hakkede nødder , i lidt store kager , penslet med chokolade , lagt sammen med hårdtpisket flødeskum . Og vupti der har man en lækker lille dessert, velbekomme .

  • Tania:

    Jeg elsker disse småkager, de er bare så nemme. Prøv at erstatte vanillesukkeren med kanel, det smager også rigtig godt.
    Tania

  • Liselotte:

    De lækreste havregrynskager. Jeg skal til at bage dem til plejehjemmets forårsfest.

  • Leni:

    Prøv lige dette:
    Kommer lakridspulver i
    Laver osse en lakrids smørcreme og/eller en hindbærsmørcreme og laver sandwich..
    Hooold nu k… Op, hvor smager det godt!! MUUUMS
    Smag dig frem hvor meget lakrids du vil ha i..
    ADVARSEL!!!
    Er du lakridselsker er de stærkt vanedannende
    Herligst og velbekomme
    Leni

  • […] havde også bagt havregrynskager -som jeg kunne smovse med laktosefri flødeskum. […]

  • Fanta:

    Tak for en god opskrift – de smager som da jeg var barn ;-)
    Har testet gasovn ved at bage kagerne (bor nu i Abidjan, Elfenbenskysten) min gasovn har ingen gradinddeling kun lille flamme eller stor flamme. Efter 3 plader med 4-5 kager på hver, fandt jeg frem til at de skulle bages ved lille flamme + 1/4 ;-) Skal bage en 4 dobbelt portion til studenterfest på lørdag, er spændt på hvad de synes om danske småkager

  • Sarah:

    Kom til at bruge en spiseskefuld per stk. DUMT DUMT DUMT… Det kom til at fylde hele pladen. Så !HUSK! kun e teskefuld, selvom det ikke ser ud af meget.

  • Alice:

    Hej unikarina — Jeg har lige bagt “dine ” havregrynskager, mange tak for deling af denne skønne opskrift :-)!

    Jeg havde kun finvalsede havregryn, og jeg brugte grahamsmel, men de blev glædeligvis også fantastiske :-)! — :-) Alice

  • SR:

    Dejlige kager !
    Puttede kaffe og lidt frugt i.
    Kagerne breder sig meget ud ,
    mindre skefulde skal bruges end
    man tror.

  • Britta:

    Jeg strør lidt lakridspulver på inden de kommer i ovnen det giver lige det sidste pift.

  • Ane Marie:

    Lækre småkager. Prøv at tilsætte en kopfuld durumhvede hvedekerner og et ekstra æg. Mine børnebørn på 6 år er mester for dette forslag.

  • Birgitte:

    Har bagt dem flere gange..og får ca. 32 kager ud af en portion, idag bagt med Tusindfryd som fedtstof og 1 tsk kanel. Min nuværende ovn bager dem 5-6 min ved 190 grader.
    Super til uventede gæster, med mindre gæsterne lader vente på sig ;-)

  • Anja:

    Et spørgsmål:
    Kan se der bliver forslået man kan putte mindre sukker i end angivet. Er det ikke sukkeret der får det til at flyde ud? Jeg tåler ikke ret meget sukker, så jeg havde puttet stevia i, det virker IKKE. Men tænkte at jeg kunne reducere sukkeret og tilsætte stevia – nogen der kan hjælpe mig?

  • unikarina:

    Anja: Det er ikke sukkeret, som gør, at de flyder ud. Jeg tror mere at det er margarinen/smørret. Denne type småkage vil flyde ud. Måske det kan afhjælpes ved at putte mere mel i – men det vil påvirke smagen. Disse småkager skal gerne være tynde og sprøde. Mht. sukker og stevia – jeg har ikke erfaring med stevia. Men du kan godt ersatte sukkeret med det – men som sagt, så er det ikke sukkerdelen, som gør at småkagen flyder ud.

  • jeannette:

    Hvor lang tid kan kagerne holde sig? …Altså pakket forsvarligt ned i kagedåse med gaffatape på, så der ikke kan spises af dem uden at man opdager at der har været nogen i dåsen ?! ;0)

  • Lis:

    Er det muligt at sætte dejen på køl et par timer ?
    Og er det muligt at lave dem lidt sjove med pastafarver? :o)

  • unikarina:

    Lis: Hvorfor ville du sætte dem på køl? Jeg har ikke erfaring med det, men sikkert muligt. Jeg har heller ikke leget med pastafarver, men hvorfor ikke.

  • unikarina:

    Jeanette: Det eksperiment har jeg aldrig prøvet. Jeg tror heller ikke at det ville lykkes. Jeg holder nemlig meget af småkager :o)

  • Charlotte:

    Skøn opskrift. Jeg laver også ALTID dobbelt portion. Når så ca halvdelen af dejen er på pladerne, så rører jeg et par store tsk lakridspulver og en håndfuld tørrede tranebær i resten af dejen. Vupti, så har jeg to forskellige slags! To slalgs som begge smager fantastisk og altid er et hit!!

  • unikarina:

    Charlotte: Tak for tip – den med lakridsen kan jeg forholde mig til. Jeg kan godt lide tranebær – men bedst i salat :o) Men jeg må prøve på et tidspunkt.

  • Mette:

    Ummm…. mums sagde min 3 årige datter. Vi var løbet tør for vaniljesukker og erstattede med 3 tsk. lakridspulver.

  • helle Dyrholm:

    Hold da op de er gode :) Mums!!!! Jeg tilførte en smule kokus og meget lidt protein pulver :)

  • maja:

    Mums! Hvor ser det bare lækkert ud:) skal helt sikkert prøve det. Her er det 12° så bager kagerne og så inviterJeg veninderne med på skovtur.
    Det bliver smadder hyggeligt!!!

    KH Maja 11 år

  • bob:

    fantastiske kager lette at bage mums

  • lene:

    Ha, det bleb til ens tor havregrynshafe. Maaske sukker/aeg mixet var ikke tyk nok?
    Smager godt alligevel :)

  • lene:

    sikke noget sludder jeg fik skrevet.!
    Der skulle staa en stor havregrynskage!

  • Charlotte:

    Hej
    Super god og nem opskrift.
    Jeg bager altid mindst dobbelt portion og så laver jeg to varianter…
    Sætter hanregrynskagerne på pladen, og når der er en passende portion dej tilbage, rør jeg en god portion lakridspulver (smager lige til), en god tsk mel og en håndfuld tranebær i. Og sætter så dem på plade. Lakrids varianten er også super lækker. Og vupti, så har man to forskellige småkager. Nemt!!

  • Maiken:

    Super lækker og nem opskrift! Da jeg var lidt lavt i havregrynsbeholdningen, brugte jeg halv/halv af havregryn og kokosmel, og de blev simpelthen så lækre! Tak for opskriften!

  • Anne:

    Hej fra Zurich,

    Det er de nemmeste og BEDSTE småkager jeg nogensinde har bagt. Laver bàde til arbejdspladsen og skolen og er væk med det samme. Jeg tilsætter nødder, kanel og/ eller kokos de er bare rigtig gode.
    Tak for opskriften👍🏻

  • Mark:

    Jeg hakker en plade mørk chokolade i, allerhelst Guld Barre, pr. portion. Man bliver vildt afhængig! :o)

  • Karina Larsen:

    Fantastisk gode:-)

  • Karin Vinther:

    Kan man bruge flydende margarine i stedet??

  • unikarina:

    Karin: Jeg vil tro at du kan bruge flydende margarine. Du skal jo smelte smør/margarinen og “lægge havregrynen i blød” det det.

  • Bente:

    Rigtig god og især nem opskrift 😊👍🏻

  • Alexandra:

    Kan man bruge honning Istedet for sukker?

  • unikarina:

    Alexandra: Det tror jeg ikke. Men som med alt så kan man jo prøve :o)

  • Kirsten:

    Faldt lige over din opskrift. Jeg havde kun olie, så det brugte jeg istedet for. Mit æg var meget stort (med 2 blommer) så det var meget flydende, så jeg tilsatte hakkede mandler.
    Resultat – nogle ekstrem lækre kager!
    Selvom jeg lavede din opskrift om, vil jeg bruge den som udgangspunkt igen.
    Tak :)

  • Bagenørd:

    Hvor mange bliver der af en portion ca ?

    Kan melet skiftes ud med glutenfri mel ( rød finax)

  • Asta Viola Haagerup Tvist:

    Super lækre!😆 Jeg bagte dem engang i skolen. Vi havde noget der hedder ‘Søby’ hvor man skal have en butik og så laver man alt muligt og får penge for det man sælger. Og jeg var i en café og der lavede vi havregryns flager/kager. Idag kommer min farmor så jeg skal hurtigt glæder mig til at spise dem igen!🥑🍹🤙

  • Fie:

    Super lækre! Og kan sagtens laves glutenfri 😋
    Brugte blot glutenfri havregryn og rød finax og de blev perfekte😍

  • Henning:

    Lækkert med de grovvalsede – men det er nu også de bedste med mælk på!

    Men er der ikke en trykfejl. Jeg sammenlignede med andre opskrifter, da jeg fik en lidt flydende dej. Jeg tilpassede mig de andre opskrifter og valgte 100 g mel i stedet for 1 Spsk. Det blev de lækreste, lette småkager. Jeg lavede faktisk firedobbelt portion og fik 140 stk ud af det.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut