Rissalat…
Da jeg havde besøg af min familie søndag, var de endnu en gang forsøgskaniner til bl.a. sort rissalat. Opskriften har jeg fundet i Bolig nr. 3/2010 – og jeg har lovet Heidi at dele opskriften.
Jeg nåede ikke at tage billeder af min egen rissalat – så billedet er lånt fra Boligliv.
Fuldkornsrissalat med krydderurter, mandler og parmesan (4 pers.)
200 g Sorte fuldkornsris
100 g Mandler
2 håndfulde Krydderurter (Jeg brugte basilikum og mynte)
100 g Parmesanost, revet
Revet skal af 2 økologiske citroner
100 g Jumborosiner
2 spsk. Olivenolie
Salt & Peber
Saft af 1 citron
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og afkøl.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Hak krydderurterne.
Vend ris med mandler, krydderurter, parmesanost, revet citronskal, rosiner og olie.
Smag salaten til med salt og peber og dryp citronsaft over.
Tip:
Jeg valgte at servere rosiner, parmesanost og mandler ved siden af, da der findes selektive smagsløg i familien! Endvidere valgte jeg ikke at bruge så mange krydderurter og citronskal, som der stod i opskriften. Jeg ville ikke, at det skulle være den dominerende smag.
Rissalaten er super let at lave – og smager rigtig godt til f.eks. kalkun eller kylling.
Velbekomme…
Hvor er du sød! ;-)
Den lød – og nu – ser simpelhen både eksotisk og “vild” ud på én gang!
Jeg har allerede de sorte ris, der blev købt, og blot har lagt i skabet, og nu bliver en del af en lækker ret! Dejligt!
Mange tanker herfra <3
Heidi: Håber du synes om det,når du nu måtte vente lidt på opskriften ;o)
Hvor købes de sorte ris henne? Jeg kan simpelthen ikke finde dem nogen steder.
Nanna: Jeg fandt mine i SuperBrugsen…